Veel gestelde vragen

Wat is een aardlitze?

Grondkabels tot 6 mm² zijn voorzien van een aardedraad die verwerkt is in het aardscherm. Deze aardedraad wordt ook wel aardlitze genoemd. Een grondkabel van 2×2,5mm² beschikt dus eigenlijk over 3 draden, namelijk 2 draden die door de kern van de kabel lopen en 1 aardedraad die door het aardscherm loopt.

Wat is het verschil tussen YMvk-kabel en YMvk-as-kabel?

Met YMvk-kabel wordt installatiekabel bedoeld. In de meeste gevallen wordt dit binnenshuis toegepast en aangelegd in buizen of kabelgoten.

YMvk-as-kabel wordt gebruikt wanneer er zwaardere omgevingsfactoren van toepassing zijn. De Ymvk-as-kabel is voorzien van een stalen aardscherm die de stroomtoevoer tegen vocht, temperatuurwisselingen, zuur en druk van buitenaf beschermt. YMvk-as-kabel is geschikt om onbeschermd in de grond te installeren of in bovengrondse situaties waarbij hoge eisen worden gesteld aan de bescherming van de kabel.

Hoe diep moet geul voor de grondkabel worden gegraven?

Graaf de geul waarin de grondkabel komt minimaal 50 cm diep. Dit is overeenkomstig de veiligheidsrichtlijnen van de NEN1010, waarin de veiligheidsnormen voor de elektrotechnische installatiebranche in Nederland zijn vastgesteld.

Wat is een gietmof?

Met een gietmof kunt u grondkabels onder de grond met elkaar verbinden. De kabels voert u door een wartel in de gietmof. Na het doorverbinden met een lasklem of lasdop, vult u de gietmof met hars en sluit u het deksel. De hars zorgt ervoor dat de verbinding waterdicht gemaakt wordt.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 0511-700205. Wij zijn op werkdagen te bereiken van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.